هزینه کسب و کار، بخشی از کسب و کار است. این هزینه ها می تواند شامل هزینه درج آگهی در روزنامه و مجلات، پرداخت حقوق کارکنان، هزینه آب و برق و… باشد. در این مقاله می خواهیم به شما ایده هایی برای کاهش هزینه کسب و کار معرفی کنیم.
ممکن است گاهی اوقات پیش بیاید که پیش بینی ها و برنامه ریزی ها در مورد کسب و کارتان درست از آب درنیاید و یا این که به زمان بیشتری برای رونق گرفتن کسب و کارتان احتیاج داشته باشید.
در نتیجه، هنگام برنامه ریزی و مقدمه چینی برای کسب و کار خود ، از همان ابتدا باید هزینه هایی که ممکن است پیش بیاید را در نظر بگیرید و برنامه هایی برای کاهش هزینه کسب و کارتان داشته باشید.
ممکن است شما هم در اوایل کسب و کارتان وقتی می بینید هزینه و مخارج تان بالا رفته است، به فکر تعدیل نیروی کارتان بیفتید. اما بهتر است دست نگه دارید! ما به شما راهکار و ایده هایی ارائه خواهیم داد که از شر هزینه های اضافی خلاص شوید و مجبور به تعدیل نیروی کارتان نشوید.
علاوه بر به کارگیری راهکارهای ارائه شده در این مقاله، برای کاهش هزینه کسب و کار خود می توانید از نرم افزار مدیریت پروژه و کسب و کار خود استفاده کنید. با این کار با مدیریت بهتر کسب و کار، هزینه ها را کاهش داده و بر میزان سود و درآمد خود بیفزایید.
ایده هایی برای کاهش هزینه کسب و کار
1- میزان هزینه تولید را به تناسب میزان خدماتی که ارائه داده اید با هم مقایسه کنید
این نوع مقایسه به شما کمک خواهد کرد که هزینه های خود را بهتر مدیریت کنید و بتوانید گامی در جهت کاهش هزینه کسب و کار خود بردارید.
به فرض مثال، اگر میزان هزینه تولید و میزان خدماتی که ارائه داده اید با هم تناسب نداشته باشد، یعنی این که متحمل هزینه های اضافه شده اید و نتوانسته اید ببین این دو تعادل برقرار کنید و بر اساس میزان هزینه انجام شده، خدمات و یا محصول ارائه دهید.
مقایسه به شما کمک خواهد کرد که در مراحل بعدی و برای دفعات بعد میان این دو عنصر ( هزینه و خدمات) تعادل بهتری بتوانید برقرار کنید و خود را احیانا از شر هزینه های اضافه نجات دهید.
این کار شما باعث خواهد شد که متناسب با میزان هزینه ای که انجام داده اید بتوانید خدمات و یا محصولات بهتری به مشتریان و یا ارباب رجوع خود ارائه دهید.
2- بر اساس میزان بودجه ای که در اختیار دارید هزینه کنید
از همان ابتدای کار نیازی نیست که بلندپروازانه فکر کنید و این طور فکر کنید که لزوما با انجام هزینه های بیشتر خواهید توانست به اهداف خود برسید.
نیازی نیست از همان ابتدای کسب و کار خود به فکر گرفتن وام های کلان باشید و هزینه های خود را چندین برابر کنید؛ شما در واقع با این کار خود، چوب لای چرخ کارتان خواهید گذاشت و نخواهید توانست در کار خود رشد کنید و به موفقیت دست یابید.
پس بهترین کاری که برای کاهش هزینه کسب و کار خود می توانید انجام دهید این است که کمی به خودتان فرصت داده و کسب و کار خود را بام های کوچکتر آغاز کنید تا به مرور زمان بتوانید به ایده آل های خود دست یابید.
3- به فکر اخراج کارکنان خود نباشید
هیچ لزومی ندارد که برای کاهش هزینه کسب و کارتان به فکر اخراج کارکنان خود باشید. انجام این کار در واقع بزرگترین خطا و اشتباهی است که می توانید انجام دهید؛
در واقع شما با این کار خود تیشه به ریشه کسب و کار خود زده اید و بهترین کارکنان خود را از دست خواهید داد.
به علاوه، این کار شما موجب ایجاد جو بدبینی در محیط کسب و کار می شود و کارکنان صرفا فقط به این خاطر که اخراج نشوند بیشتر کار می کنند.
در نتیجه، میزان سود و بهره وری کسب و کارتان پایین می آید و شما نمی توانید درآمد چندانی از کسب و کارتان کسب کنید تا بتوانید در کنار آن هزینه هایی را برای ارائه بهتر خدمات و یا محصولات با کیفیت تر انجام دهید.
4- میزان حقوق کارکنان خود را کاهش دهید
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، برای کاهش هزینه کسب و کار خود نیازی نیست دست به اخراج و تعدیل نیرو بزنید.
شما برای کاهش هزینه می توانید از همان ابتدا با استخدام کارمندان دورکار، حقوق کمتری به آن ها بدهید.
در ابتدا شاید گمان کنید که کیفیت کار کارمندان با دورکاری کاهش می یابد؛ اما در واقع این گونه نیست. کارمندان دورکار شما می توانند در محیط آرام خانه و در هر ساعت از شبانه روز که دلشان خواست کار خود را انجام دهند و با آرالمش فکری بیشتری کار را جلو ببرند.
کارمندان دورکار همچنین برای افزایش درآمد خود می توانند به کارهای دیگری مرتبط با تخصص کاری شان بپردازند و حقوق پرداختی کمتر آن ها را دچار مشکل نکند.
شما علاوه بر این کار می توانید به منظور کاهش هزینه کسب و کار شرکت خود، میزان حقوق ثابت کارمندان حضوری خود را بر مبنای میزان کار مفیدی که انجام می دهند محاسبه کنید؛ این کار شما باعث افزایش فعالیت کارمندان و به دنبال آن کاهش هزینه های سازمان خواهد شد.
5- نیازی نیست همه کارها را خودتان انجام دهید
شما با برون سپاری برخی کارها به افرادی که می توانند آن کارها را بهتر از شما انجام دهند خواهید توانست هزینه کسب و کار و سازمان خود را کاهش دهید.
کمپانی های زیادی هستند که می توانند برخی از کارهای شما را به بهترین نحو انجام دهند و شما لازم نیست برای انجام آن کارها هزینه بیشتری را به خود و کسب و کارتان تحمیل کنید.
شما می توانید بابت کارهایی که برای شما انجام می دهند به جای پرداخت پول نقد به آن ها خدمات ارائه دهید.
6- به کارکنان خود کمی مرخصی بدهید!
شما می توانید از تعداد روزهای کاری کارکنان خود در محل کار کم کنید و با مرخصی دادن به کارمندان خود از میزان هزینه کسب و کار خود بکاهید.
این کار شما علاوه بر آن که می تواند موجب کاهش هزینه کسب و کار شما شود، باعث افزایش انگیزه کاری و در نتیجه بهره وری بهتر افرادتان خواهد شد که می تواند در کاهش هزینه کسب و کارتان نقش مهمی ایفا کند.
7- کسب و کارتان را از مکان های ارزان قیمت آغاز کنید
مخصوصا اگر هنوز در اوایل راه کسب و کار خود هستید می توانید برای کاهش هزینه کسب و کارتان، دفتر کار خود را در محله های ارزان قیمت تر راه اندازی کنید.
میزان هزینه و اجاره بهایی که قرار است پرداخت کنید، در شهرهای بزرگتر افزایش بیشتری خواهد داشت و بنابراین من به شما پیشنهاد می کنم که اگر به تازگی راه اندازی کسب و کاری برای خود دارید و هنوز به سودآوری کلان از کسب و کارتان دست نیافته اید، حتما این کار را انجام دهید.
8- به دنبال حامی مالی باشید
اگر تازه می خواهید کسب و کار خود را آغاز کنید، می توانید برای کاهش هزینه کسب و کار خود از حامی مالی و یا همان اسپانسر (sponsor) کمک بگیرید.
برای انجام این کار کافی است از شرکت هایی که در زمینه کاری شما فعالیت می کنند کمک بخواهید؛ با آن ها همکاری داشته باشید و در قبال انجام برخی کارهای و فعالیت خود که به آن شرکت ها سپرده اید، کمپانی و کسب و کار آن ها را تبلیغ کنید.
9- از نیروهای کارورز استفاده کنید
شما می توانید آگهی بدهید و نیروی کارورز برای شرکت خود استخدام کنید. از کارکنان زبده و کاربلد خود بخواهید که آن ها را آموزش دهند.
با این کار، بخشی از کارهای شرکت شما انجام خواهد شد و علاوه بر آن طی ماه های آتی یک نیروی زبده و متخصص را در اختیار خواهید داشت که می تواند به افزایش بهره وری و ارتقای کسب و کار شما کمک بیشتری بکند و هزینه های اضافی کاهش یابد.
10- کارمندان خود را رد و بدل کنید!
برای کاهش هزینه کسب و کار خود می توانید اقدام به رد و بدل نیروهای خود با شرکت های غیر رقیب کنید.
به عنوان مثال، شما می توانید از کارمندان بخش مالی شرکت مورد نظر استفاده کنید و در ازای آن، شرکت مقابل شما می تواند از نیروی بازاریاب شما استفاده کند.
کلام آخر
شما در این مقاله با راه و روش و چگونگی کاهش هزینه کسب و کار آشنا شدید.
اگر قصد راه اندازی کسب و کاری برای خود دارید، با به کارگیری نکات این مقاله قطعا بهتر خواهید توانست هزینه های خود را مدیریت کرده و از انجام هزینه های اضافی پرهیز کنید.