18 روش برتر مديريت پروژه

 

مديريت پروژه به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و تکنیک‌ها گفته می‌شود که به منظور برنامه‌ریزی، اجرا و کنترل یک پروژه به کار می‌رود. این فعالیت‌ها شامل تعیین اهداف و محدوده پروژه، برنامه‌ریزی زمانی و مالی، تخصیص منابع، مدیریت ریسک‌ها و کنترل پیشرفت پروژه می‌شود.

با سرعت گرفتن پيشرفت تکنولوژي در  عصر ديجيتال ، تعداد متدولوژي هاي مديريت پروژه به سرعت افزايش يافته است.اما کدام روش براي شما مناسب تر است؟ تعداد زياد گزينه هاي پيش رو هميشه ميتواند خوب باشد، اما همين تعدد روش هاي مديريت پروژه ميتواند شما را گمراه کند.

کسب و کارهاي زيادي به دليل عدم آگاهي از اينکه کدام روش مديريت پروژه برايشان کاراتر است با شکست مواجه مي شوند. اين امر باعث مي شود مديران شرکت ها از متدولوژي هاي مديريت پروژه خروجي هاي ضعيفي گرفته و تجربه بدي را پشت سر بگذارند.

دنياي امروز بر اساس راه حل هاي اختصاصي براي مسائل اختصاصي و ويژه رو به جلو حرکت مي کند. يک متدولوژي مديريت پروژه براي رسيدن به موفقيت در شرکت هاي مختلف و يا دستيابي به اهداف مختلف جوابگوي شما نيست و شما براي نوع پروژه خاص بايستي از متدولوژي مديريت پروژه خاص آن استفاده نماييد.

مطالعه تمام روشهاي موجود در زمينه مديريت پروژه بسيار زمان بر خواهد بود. اما جاي نگراني نيست چون ما براي شما توضيحات مختصري درباره بهترين روش هاي مديريت پروژه موجود جمع آوري کرده ايم.

مدیریت پروژه یعنی چه؟

اگر بخواهیم به شکلی ساده و خیلی مختصر بگوییم که مدیریت پروژه یعنی چه باید بگوییم که مدیریت پروژه یک روش می‌باشد که به واسطه آن شما می‌توانید پروژه را به بهترین شکل ممکن پیش برده و در نهایت آن را در زمان مقرر تکمیل و تحویل دهید. مجموعه‌ای از فرآیندها مانند اجرا، کنترل پروژه‌ها و برنامه‌ریزی مدیریت پروژه می‌توانند به بهترین شکل ممکن انجام شوند.

مدیریت پروژه با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که شما باید با توجه به نوع پروژه‌ای که در دست دارید اقدام به انتخاب مدیریت پروژه نمایید. ولی به شکل کلی شما برای انتخاب یک روش مدیریت پروژه مواردی مانند برنامه زمانی پروژه، بودجه مد نظر پروژه صنعتی که در آن هستید، منابع مورد نیاز پروژه، صلاحدید شرکت برای اجرای متدولوژی، نیازمندی ذینفعان و همچنین پیچیدگی پروژه را در نظر بگیرید.

روش مديريت پروژه چيست؟

قبل از اينکه به سراغ انواع روش هاي مديريت پروژه برويم ، بياييد راجب چيستي روش مديريت پروژه صحبت کنيم.

به طور خلاصه ، مديريت پروژه، روشي است که بوسيله آن شما پروژه را به پيش برده و تکميل مي کنيد.

در تکميل تعريف فوق ميتوان گفت که متدولوژي مديريت پروژه، مجموعه اي از فرآيندهاي منحصربفرد براي برنامه ريزي ، اجرا و کنترل پروژه ها را در اختيار مديران پروژه و تصميم گيرندگان شرکت قرار مي دهد.

اما تعريف PMI (انستيتو مديريت پروژه) براي متدولوژي مديريت پروژه چيست؟

“متدولوژي مديريت پروژه مجموعه اي از راه حل ها، تکنيک ها، فرآيند ها و قوانين براي کساني که در يک چهارچوب کاري مشخص مشغول به فعاليت هستند مي باشد.”

فاکتورهايي که بايد هنگام انتخاب روش مديريت پروژه در نظر گرفته شوند

همانطور که در بالا گفته شد ، دليل اصلي شکست پروژه ها ، انتخاب روش اشتباه براي مديريت پروژه است. اين مسئله اغلب در زمان بررسي علل شکست ناديده گرفته مي شود و تيم پروژه يا مدير آن سرزنش مي شوند.

در اينجا مواردي که بايد قبل از انتخاب روش مديريت پروژه به آنها توجه کنيد آورده شده است:

  • صنعتي که در آن هستيد
  • برنامه زماني پروژه
  • بودجه پروژه
  • پيچيدگي پروژه
  • منابع مورد نياز پروژه
  • نيازمندي ذينفعان اصلي
  • صلاحيت شرکت براي اجراي متدولوژي

چگونه روش مديريت پروژه را به درستي انتخاب کنيم

در مرحله بعدي ، بياييد ببينيم که چگونه مي توانيد بهترين روش مديريت پروژه انتخاب کنيد:

  • متغيرهايي را که براي پروژه شما مهم هستند شناسايي کنيد.
  • معيارهايي را که اين متدولوژي بر روي آن ها تاثير مي گذارد را شناسائي نمائيد.
  • روش هاي مديريت پروژه را با هر متغير در پروژه مقايسه کنيد.
  • فاکتورهاي ريسک پروژه و فرآيندهاي ذکر شده در متن متدولوژي براي پاسخگوئي به آن را ارزيابي کرده و مدلي را انتخاب کنيد که بيشترين همخواني را با نوع پروژه شما دارد.
  • تيم کاري پروژه را در تصميم گيري درباره متدولوژي با خود همراه کنيد و به تنهائي تصميم نگيريد.
  • متدولوژي را بصورت صحيح پياده سازي کنيد و در دستورالعمل هاي آن نظرات شخصي را اعمال نکنيد.

به ياد داشته باشيد ، انتخاب متدولوژي مناسب مانند انتخاب ابزار مناسب براي کار است.  روشهاي مديريت پروژه بايد جدي گرفته شود. با چکش نمي توان پيچ را باز کرد، مي شود؟

نکته مهم

زمان حال مطمئناً يک چيز را به خوبي به ما ياد داده ، موفقيت در همکاري ها و کار تيمي است.

ترکيب متدولوژي هاي مختلف تقريباً در هر بخش  صنايع، به روشي مرسوم تبديل شده است. اين شيوه مزاياي بزرگي براي شرکت ها دارد.

 PMI گزارش داده که تقريباً 89? از متخصصان پروژه هنگام مديريت پروژه ها از روشهاي مديريت پروژه ترکيبي استفاده مي کنند!

اين بدان معني است که اگر نمي توانيد بين دو يا سه روش يکي را انتخاب کنيد ، بهتر است از آنها با هم استفاده کنيد!

18 بهترين روش مديريت پروژه

  • چابک Agile
  • اسکرام Scrum
  • کنبان  Kanban
  • اسکرامبان Scrumban
  • Lean
  • Rational Unified Process
  • برنامه نويسي  eXtreme
  • آبشار  Waterfall
  • PRINCE 2
  • PMI PMBOK
  • Crystal Method
  • PRiSM
  • روش مسير بحراني (Critical Path Method)
  • PERT
  • Critical Chain Project Management
  • Spiral
  • Rapid Action Development
  • شش سيگما Six Sigma

اينها بهترين متدولوژي هائي هستند که ما براي شما دستچين کرده ايم و هر يک را شرح خواهيم داد.

1- چابک Agile

ما مي خواهيم ابتدا با نام هاي معروف شروع کنيم.

چابک، تام کروز روشهاي مديريت پروژه است. نامي که همه با آن آشنا هستند.

در طول سال ها ، تقريباً در هر بخش از دنياي تجارت مورد استفاده گسترده قرار گرفته است.

به طور خلاصه ، چابک يک روش تکرار شونده ، انعطاف پذير و ” توليد کننده فرايند ” است که به مديران پروژه کمک مي کند تا نتايج بهتري کسب کنند.

وقتي در تيم چابک هستين به اين معني است که مي توانيد شرايط پيش بيني نشده را به خوبي مديريت کنيد.  زيرا هر زمان که تغيير يا اصلاح لازم باشد، فرآيند چابک بر اساس مرور مجدد فعاليت هاي انجام شده اين تغييرات را لحاظ مي کند.

اين سازگارترين روش موجود در ميان متدولوژي هاي مديريت پروژه است. هر زمان که مشتري درخواست جديدي داشته باشد يا تيم کاري با يک ايده تازه مواجه شود، شما ميتوانيد به راحتي تغييرات را اعمال نمائيد.

2- اسکرام Scrum

اسکرام یکی از ۱۸ روش برتر مدیریت پروژه می باشد. قبل از هر چیزی در مورد این روش باید بگوییم که اسکرام بیشتر از اینکه یک متدولوژی باشد یک چارچوب است. در روش اسکرام معمولا تمرکز بر تقسیم فعالیت‌ها و وظایف می باشد تا بتوانند به بهترین شکل ممکن آنها را کنترل و در نهایت به مرحله اجرا برسانند. این روش بیشتر برای توسعه نرم‌افزارها ساخته شده است.

در ابتدا موضوع، اسکرام بيشتر يک چارچوب است تا يک متدولوژي.

با اين حال ، از آنجا که “راهي براي اجراي پروژه” نيز به حساب مي آيد ، ذکر آن در اين ليست خالي از لطف نيست.

اسکرام چندين ويژگي از چابک به همراه دارد اما يک روش کوچک-چابک نيست.

تمرکز اين روش بر تقسيم وظايف و فعاليتها رو کارهاي فرعي بعدي است تا آنها را به روشي بهتر اجرا و کنترل کند که به آن Sprints مي گويند.

از نظر سازگاري مثل روش چابک نيست اما در بين شرکت هاي بزرگ انتخاب محبوبي به شمار مي رود.

روش اسکرام تمرکز بر بهبود ارتباطات ، کار گروهي و سرعت توسعه در يک پروژه دارد.

روش  Scrum در اصل براي توسعه نرم افزار ها طراحي شده است .با توجه به اين موضوع ، شرکت ها Scrum را به عنوان يک متدولوژي واحد براي اجراي پروژه هايشان قبول نمي کنند ، بلکه بعضي از قسمت هاي آن را گرفته و روش هاي خود را تکميل مي کنند.

3- کنبان  Kanban

روش کانبان به اين صورت است که با تجسم وظايف کار مي کند تا به تيم ها کمک کند که از پيشرفت پروژه مطلع شوند.

Kanban توسط Toyota در سال 1940 ساخته شد!

اين روش مبتني بر کاهش کار در فرآيند ، انجام سريعتر کارها و داشتن بهترين فرايندهاي همکاري با اجازه دادن به هر يک از اعضاي تيم پروژه براي ديدن جدول زماني در زمان واقعي است.

براي اين منظور ، از تابلوها يا کارتهاي Kanban استفاده مي شود که در يک بستر مشترک نمايش داده مي شوند که در آن هر شخص مي تواند وظايف يا فعاليتها را مشاهده يا ويرايش کند و هر کار را مي توان با عنوان “در حال انجام” ، “تکميل شده” يا ” تأخير ” برچسب گذاري کرده و همه مي توانند آن را مشاهده کنند.

اين انتخاب اکثر شرکتهاي مدرن و دوستدار فناوري است.

در متدولوژي مديريت پروژه Kanban همه افراد “سرگرم” انجام کار هستند. ابزارهاي برتر مديريت پروژه مانند Trello از روش Kanban براي تسهيل مدير پروژه استفاده مي کنند.

4- اسکرامبان Scrumban

Scrumban نتيجه تلاش شرکت ها در جهت به دست آوردن بهترين نتيجه از هر دو روش Kanban و Scrum است

همانطور که از نام آن پيداست ، اسکرامبان بهترين قسمت هاي کانبان و اسکرام را گرفته و با ترکيب آنها روش بهتري را ايجاد مي کند.

 Scrumbanبر روي تجزيه وظايف مانند Scrum متمرکز است تا روش هاي آسان تري براي مديريت آنها پيدا کند. اين همچنين به اسکرامبان اجازه مي دهد تا کار در حال انجام را کاهش دهد و همزمان بر روي يک کار / کار فرعي متمرکز شود . در اين صورت احتمال خطا را به شدت کاهش مي يابد.

5- Lean

روش ديگري از ژاپني ها.  Lean تماما بر روي کاهش هدر رفت در فرآيند توليد است. اين هدر رفت ها مي توانند انواع مختلف داشته باشند مثل هدر رفت زمان ، هزينه ، رويه ها ، سرمايه انساني و غيره.

 روش  Leanبا سرعت عمل بيشتري بر روي نتايج بايگاني و صرفه جويي در وقت ، هزينه و تلاش شرکت ها تمرکز دارد. به عبارت ديگر ،در روش Leanهمه تلاش ها در مورد ساده سازي عمليات با حذف تنگناها از فرآيندها است.

براي دانستن واقعي Lean ، بايد در مورد 3M بدانيد . مودا ، مورا ، موري :

  • مودا در مورد ريشه کن کردن هدر رفت ها است
  • Mura در مورد از بين بردن تغييرات است
  • موري در مورد حذف اضافه بار است

اين 3 با هم زمينه هاي اصلي تمرکز اين متدولوژي مي باشند. با حذف 3 نقيصه ذکر شده، محصولات / خدمات با کيفيت بالا را در بهترين زمان ممکن تضمين مي کند.

6- Rational Unified Process

بياييد کمي از اصطلاحات رايج دوري کنيم و به بررسي روش هايي بپردازيم که چندان محبوب نيستند ، اما ميتونن محبوب بشن.

فرآيند يکپارچه رشنال يا RUP چارچوب توسعه نرم افزار است. در اصل فرآيند پروژه را به چهار مرحله تقسيم مي کند:

  1. مرحله شروع
  2. مرحله تدوين
  3. مرحله ساخت
  4. مرحله انتقال

همانطور که از نامش پيداست ، RUP با يکپارچه سازي کل فرايند کار مي کند تا خطا را صفر و حداکثر بازده را حاصل کند.

هر يک از اين 4 مرحله زماني به پايان مي رسد که به Milestone خاصي دست يابند. همچنين ، RUP يک فرايند تکراري است – مانند Scrum.

با اين حال، با اسکرام تفاوت دارد، زيرا در هر تکرار تا رسيدن به نقطه نهائي مورد انتظار تأکيد بيشتري دارد. بنابراين ، مهم است که به خاطر داشته باشيد که براي هر تکرار زمان زيادي لازم است.

8- برنامه نويسي  eXtreme

یکی دیگر از روش‌هایی که برای مدیریت پروژه نرم‌افزاری از آن استفاده می‌شود و جز ۱۸ روش برتر مدیریت پروژه است، برنامه نویسی eXtreme می باشد. شاید شما بپرسید دلیل اینکه eXtreme را جز روش های برتر مدیریت میدانیم چیست؟ 

روش ديگري که براي مديريت پروژه هاي نرم افزاري مورد استفاده قرار مي گيرد اين روش است. دليل اينکه ما اين روش ها را در اين مقاله گنجانده ايم اين است که بخش توسعه نرم افزار بزرگترين کاربر روشهاي مديريت پروژه است.

 XP شبيه اسکرام است زيرا روي بهبود ارتباط بين اعضاي تيم متمرکز است، اين روش به بازخورد مشتري بيشتر اهميت مي دهد.

در این روش بازخورد مشتری نسبت به سایر موارد از اهمیت بیشتری برخوردار است. این روش تنها به منظور توسعه نرم‌افزار طراحی شده و استفاده از آن در سایر بخش‌ها کاری بسیار سخت است.

روش برنامه نويسي eXtreme  شامل برنامه نويسي دونفره (Pair Programming) و يکپارچه سازي مداوم در ميان ساير فرايندها مي باشد تا با اولويت بندي تغيير الزامات ، محصول را براي مشتري مطلوب تر کند.

9- آبشار  Waterfall

اغلب از آن با عنوان SDLC (چرخه عمر توسعه نرم افزار) ياد مي شود .

روش مديريت پروژه آبشاري يک روش نسبتاً ساده است که آبشار را تداعي مي کند. ايده اصلي در پشت اين روش برنامه ريزي قوي و سپس اجراي کارآمد آن تا حد ممکن است.

چرخه کار ساده اما بسيار طولاني است. همه چيز مطابق جريان کار از پيش برنامه ريزي شده حرکت مي کند. کار بعدي را نمي توان شروع کرد مگر اينکه کار فعلي تمام شود – از اين رو آبشار نام دارد.

اين روش ساده، باعث انعطاف پذيري کمتر پروژه مي شود.

آبشار بيشتر شبيه يک روش قديمي مدرسه است. کاستي هاي اين روش باعث به وجود آمدن فرآيندهاي بهتر و انعطاف پذير مانند چابک مي شود.

9- PRINCE 2

اين روش را دولت انگلستان در سال 1996 به عنوان قدرتمندترين روش مديريت پروژه(پروژه هاي IT (توسعه داد.

‘PRINCE’ مخفف PRojects IN Controlled Environment  است . روشي بر مبناي فرآيند براي مديريت پروژه ها است.  هر مرحله شکسته شده و روال خود را دارد.

در هر مرحله به صورت جداگانه متمرکز مي شود بنابراين امکان تغيير وجود ندارد. اين فرايند به تيم کمک مي کند تا نتايج بهتري کسب کند زيرا اجراي عالي مرحله اي پروژه ها ، خطاها را کاهش مي دهد.

روش PRINCE2 مبتني بر هشت فرايند سطح بالا است. همچنين ، در رفع اشکالات و مديريت تغيير خواسته هاي مشتري ، کنترل بيشتري به تيم ها مي دهد.

هيچ روش مديريت پروژه بهتري از اين روش براي پروژه هاي IT وجود ندارد.

10- PMBOK PMI

موسسه مديريت پروژه يا PMI برداشت خاص خود را از انجام کارها دارد. بعضي از آنها بعنوان يك كتاب مرجع در نظر گرفته شده ، PMBOK دستورالعمل هايي را در مورد نحوه انجام يك پروژه به بهترين روش ممكن ارائه مي دهد.

اين روش پروژه را به 5 مرحله تقسيم مي کند:

  • شروع
  • برنامه ريزي
  • اجرا
  • کنترل کردن
  • بستن

اين روش براي ايجاد پيشرفت در متدلوژي آبشار توسعه داده شده است. علاوه بر اين ، توصيه مي شود اين روش رابا متدولوژي PRINCE2 استفاده کنيد زيرا از اين طريق مي تواند نتايج بهتري داشته باشد.

11- روش بلوريCrystal Method

اين روش با روش هايي که تاکنون در مورد آن ها بحث کرديم  متفاوت است. در استفاده از اين روش روي “عنصر انساني” بيش ازساير فرايندها تمرکز شده است.

روش کريستال به اين معني است که اگر تيم به خوبي مديريت شود ، با درک بهتري کار مي کند و نتايج فوق العاده اي به بار مي آورد.

در اين روش شما مي توانيد فرايندها و ابزارها را متناسب با نيازهاي تيم تنظيم کنيد و نه برعکس.

به همين دليل ، اين روش يک برنده مطلق در بين بسياري از شرکت هاي توسعه دهنده نرم افزار است.

در اينجا چند دليل ديگر وجود دارد که چرا شما بايد به دنبال Crystal برويد:

•              تحويل سريع

•              بهبود مداوم

•              انسان محور است

•              بسيار سازگار

•              بسيار سبک وزن

12- PRiSM

این نام یکی از نام‌های جالب به منظور متدولوژی مدیریت پروژه می‌باشد. پروژه هاي يکپارچه سازي روش هاي پايدار يا PRiSM بيشتر در تجارت ساخت و ساز املاک و مستغلات استفاده مي شود.

زمينه هاي اصلي تمرکز اين روش پيش برنامه ريزي و عوامل محيط زيستي است که در کار ساخت و ساز بايد انجام شود.

علاوه بر اين ، 6 عنصر براي PRiSM از اهميت فوق العاده اي برخوردار هستند:

  • تعهد و پاسخگويي
  • تصميم گيري بر اساس اصول اخلاقي
  • يکپارچه و شفاف
  • مبتني بر اصل و ارزش
  • برابري حقوق انسان و محيط زيست
  • رونق اقتصادي

اگر به دنبال کاهش اتلاف، مصرف بهتر انرژي و رسيدن به هدف از بين بردن اثر کربن دي اکسيد بر محيط زيست هستيد ، PRiSM انتخاب شماره يک شما است.

13- روش مسير بحراني Critical Path Method

اين روش يکي از قديمي ترين و قابل اطمينان ترين روش ها در تاريخ مديريت پروژه است.

روش مسير بحراني و يا CPM  به شما امکان مي دهد تعيين کنيد کدام کارها مي توانند به تأخير بيفتند و کدام يک نمي توانند.

هنگامي که از چارچوب هاي زماني مرتبط با هر کار و اهميت نسبي آنها آگاهي پيدا کرديد ، مديريت پروژه شما بسيار آسانتر مي شود.

 اگر پروژه شما وابسته و وظايف و فعاليت هاي بسياري است، CPM بهترين انتخاب شماست. اين تنها روشي است که وابستگي هاي کار را در نظر مي گيرد يا حداقل به آنها اهميت مي دهد.

 مديران با استفاده از اين روش مي توانند از تنگناها جلوگيري کنند ، منابع را بهينه و بهره وري را بهبود بخشند.

14-  PERT

تکنيک ديگري که بسياري در ترکيب با CPM استفاده مي کنند ، تکنيک PERT است. تکنيک بررسي برنامه ارزيابي يا PERT براي مدلسازي ، برنامه ريزي و هماهنگي کارهاي درون پروژه استفاده مي شود.

PERT  به تيم پروژه اجازه مي دهد تا وظايف مهم و بازه هاي زماني رو دقيقاً مانند CPM – با بهترين راه براي انجام اين کارها را شناسايي کند.

امروزه بسياري از ابزارهاي نرم افزاري برجسته از تکنيک PERT / CPM استفاده مي کنند تا تصوير بهتري از پروژه به کاربران ارائه دهند.

15- Critical Chain Project Management

در مديريت زنجيره بحراني مهلت کافي داريد و نمي توانيد همه چيز را بهم بزنيد.

نحوه کار به روش زير است: مديريت پروژه بحراني يا CCPM منابع را به جاي وظيفه برنامه ريزي و براي کارهاي بعدي اختصاص مي دهد.

اگر نيازهاي پروژه شما ثابت است و با گذشت زمان تغيير نمي کند مي توانيد از اين تکنيک ساده و در عين حال تأثيرگذار استفاده کنيد تا کار را به موقع تمام کنيد.

16- Spiral

مارپيچ  تقريبا برعکس CCPM عمل مي کند. بر اساس انعطاف پذيري و تکرار بازنگري تا رسيدن به محصول نهائي مورد انتظار تاکيد دارد.

داراي 4 اصل است:

  • تحليل و بررسي
  • ارزيابي ريسک
  • توسعه و اجرا
  • برنامه ريزي براي بازنگري بعدي

 (Quadrants) نام ديگري براي مراحل پروژه است. مارپيچ روي هر چهار قسمت متمرکز است و به جاي اجراي تمامي مراحل آن بصورت يکجا، به کيفيت اجراي مراحل اهميت مي دهد.

روش Spiral بر روي تکرار تاکيد دارد. فرآيند ارتقاء، رفع کردن خطا ها تا زمان دستيابي به محصول نهائي ادامه دارد. اين فرآيند باعث دستيابي به محصولي فوق العاده مي شود.

در اين روش يک فرآيند کنترل مستندات قوي به منظور اجراي فعاليت ها تا توليد محصول عاري از خطا وجود دارد.

17- توسعه سريع برنامه Rapid Action Development

توسعه سريع برنامه يا RAD يکي از روش هاي مدرن مديريت پروژه است که به طور گسترده اي براي توليد برنامه هاي تلفن همراه مورد استفاده قرار مي گيرد.

RAD  بر مبناي نياز مشتري نمونه اوليه اي ايجاد کرده سپس تا پوشش تمامي نيازهاي مشتري، نمونه را بهبود مي بخشد.

تيم کاري در اين متدولوژي بر روي بهبود تجربه کاربري متمرکز شده است و به شما امکان مي دهد محصولات را سريعتر توليد کنيد.

با اين حال ، با پروژه هاي پيچيده خيلي خوب کار نمي کند.

18- شش سيگما Six Sigma

آخرين متدلوژي که درباره آن صحبت مي کنيمSix Sigma  است که يکي از گزينه هاي خارق العاده اي است که مي توانيد دنبال آن برويد.

اين روش توسط شرکت موتورولا معرفي شد و در مدت زمان کوتاهي محبوبيت پيدا کرد.

شش سيگما بر روي حداقل نقص يا محصول بدون نقص متمرکز شده است. بر اساس تکنيک هاي مديريت کيفيت ، اگر روش شش سيگما به طور دقيق به پياده سازي شود به ندرت با خطا يا مسئله اي خاصي برخورد دارد.

Six Sigma  به دليل رويکرد برجسته خود در زمينه توليد محصول ، توسط شرکت هاي جک ولز جنرال موتورز مورد استفاده قرار گرفت .

جمع بندي نهائي

قبل از تصميم گيري درباره روشي که مي خواهيد استفاده کنيد ، هر روش را کاملاً و بطور دقيق مطالعه کنيد. اگر گزينه هاي خود را به 2 يا 3 گزينه محدود کرده ايد ، مي توانيد به دنبال يک روش ترکيبي از ميان گزينه هاي باقيمانده باشيد.

اگر روش انتخاب شده براي شما مفيد نبود ، انواع بسيار ديگري وجود دارد ميتوان مورد استفاده قرار گيرند. برای مطالعه بیشتر می توانید با انواع روش های مدیریت پروژه آشنا شوید را مطالعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۳ از ۵
از مجموع ۴ رای

پیام بگذارید