11 مهارت لازم براي اين که مدير خوبي براي يک تيم باشيم.

مديريت کردن ابعاد گوناگون زيادي دارد. انسان تمايل دارد در مديريت نيز مانند ساير ابعاد زندگي موفق باشد. اين کار در تعامل با ديگران معنا مي يابد. بنابراين اولين اصل براي موفقيت در مديريت، داشتن مهارت در ارتباط با اعضاي گروه است. در ادامه به 11 مهارت لازم براي موفقيت در اين زمينه اشاره مي شود.

1- براي اعضاي گروه چشم انداز مشترک ايجاد کنيد. 

مديران اغلب اهداف خوبي دارد. اما معمولا درگير وظايف روزمره مديريت مي شوند. اين باعث مي شود به جاي متحد کردن گروهشان با يک روياي مشترک، هميشه در حال حل و فصل مشکلات روزمره باشند. در نتيجه احساس سردرگمي به کارمندان القا مي شود و باعث مي‌شود علي‌رغم تلاش فراوان، تاثير خوبي نبينند.

2- با اعضاي گروه ارتباط موثر داشته باشيد.

مهم ترين عامل يک مديريت موفق، ارتباط مناسب با کارمندان است. ارتباط برقرار کردن به معناي تطابق فکر و عمل است. شما بايد اولويت ها، استراتژي ها، اهداف بلند مدت، اطلاعات اجرايي  و حس قدرداني را با آن ها به اشتراک بگذاريد.

3- برنامه هايتان را سازماندهي کنيد.

تصور ما از ساماندهي، ايجاد يک محيط تميز و مرتب با برگه هاي يادداشت رنگي چسببده به ديوار است. سازماندهي تنها به محيط کار تميز و رنگارنگ ختم نمي شود، بلکه به آيتم هاي اجرايي مانند برنامه زمان بندي پروژه بسط داده مي شود. سازمان دهي فقط براي تعداد کمي از افراد آسان و براي بقيه غير ممکن است. خوشبختانه هميشه برنامه هاي کمکي مانند سيستم مديريت پروژه مپسان وجود دارد که مي‌توان از آن ها استفاده کرد.

4- از مهارت هاي کاربردي استفاده کنيد.

يک مدير که نمي‌تواند کارها را به خوبي انجام دهد قابل احترام نيست. اگر يک مدير ابتکار و توانايي لازم براي عملي کردن ايده ها را نداشته باشد، يک مدير فوق‌العاده نيست. به زبان ساده يک مدير بايد به  درستي اعضاي تيم را براي مسئوليت هاي مختلف گزينش کند و برنامه هاي زمانبندي خوبي بچيند تا مطمئن شود به اهداف تعيين شده مي رسد.

5- اعتماد به نفس داشته باشيد.

اگر شما يک مدير هستيد نبايد اجازه دهيد که توسط کارمندانتان کنترل يا هدايت شويد. اعتماد به نفس تنها يک ويژگي نيست بلکه يک مهارت است. اعتماد به نفس از شناخت خودتان نشأت مي گيرد. اگر شما نقاط قوت خود را بشناسيد، مي توانيد براي رسيدن به موفقيت از آن استفاده کنيد. همين طور در مورد نقاط ضعفتان کمک بخواهيد و به جلو حرکت کنيد.

6- رعايت انصاف را فراموش نکنيد.

هيچ چيزي به اندازه پارتي ‌بازي کارمندان را نمي رنجاند. درست است که شما بعضي از آنها را بيشتر از سايرين دوست مي داريد، اما ابراز اين حس يک کار سمي است. براي يک تيم که بايد با هم کار کنند، اين کار مي‌تواند باعث مسموم‌شدن کل تيم شود.

7- با اعضاي گروه با احترام رفتار کنيد.

عدم موافقت کارمندان با همه حرف هاي شما يک امر اجتناب ناپذير است. يک مدير خوب با ديگران با احترام و مهرباني رفتار مي کند و آن را وابسته به شرايط نمي داند. اگر اعضاي گروه با حرف هاي شما مخالفت مي کنند از آنها بپرسيد چرا اينطور فکر مي کنند. به عقايدشان احترام بگذاريد و اگر به اخطار جدي احتياج دارند، ديسيپلين کارمندي را امتحان کنيد.

8- انعطاف پذير باشيد.

تغيير، عاملي است که همواره در زندگي وجود دارد. در مواقع بحران، کارمندان به مديرشان نگاه مي کنند. به عنوان يک مدير شما بايد تغييرات را گام به گام انجام دهيد.

9- توانايي تفکر استراتژيکي را در خود تقويت کنيد.

ما براي همه چيز از مديران راهنمايي مي خواهيم. بنابراين اگر احساس کنيم آن ها شجاعت کافي را ندارند، دچار اضطراب مي شويم. کار کردن در محيطي که مديران بدون هيچ گونه استراتژي بر روي پروژه ها کار مي کنند، نااميد کننده است. اعضاي گروه مي خواهند بدانند شما چگونه به اهداف سازمان مي رسيد. شما بايد به طور استراتژيکي فکر و عمل کنيد تا يک مدير موفق باشيد.

10- در تيم قرار بگيريد.

هرچند نقش شما در مجموعه مديريت کردن است، به هر حال شما يکي از اعضاي گروه هستيد. پس بايد مانند يک عضو گروه عمل کنيد. هميشه نيازهاي گروه را در اولويت قرار دهيد. گاهي اوقات اين کار مي تواند به معناي ناديده گرفتن اشتباه کارمندان يا اقدام براي پاسخ به نامه ترفيع يا مساعدت آن ها باشد.

11- مذاکرات مشکل را مديريت کنيد.

مذاکرات استرس‌زا هميشه وجود دارند. مثل عذر کسي را خواستن، صحبت در مورد موضوعاتي که در محل کار به وجود مي آيند و يا انتقاد از عملکرد هاي بد. در اين مواقع با سخنان آميخته با لطف صحبت کنيد، درخواست تجديد قوا کنيد و به ديگران احساس امنيت بدهيد. اين قبيل شرايط براي مديران به وفور اتفاق مي افتد.

شما مي توانيد در مقاله هاي بعدي با استراتژي هاي مديريتي بيشتر آشنا شويد. همين طور کارمنداني که شايستگي ترفيع دارند را شناسايي کنيد. علاوه بر اين، با اهميت ارتباطات با افراد گروه بيشتر آشنا شويد و برقراري ارتباطات دوستانه با کارمندانتان را تمرين کنيد.

نرم افزار مديريت پروژه مپسان يکي از ابزارهايي است که مي تواند شما را در مديريت تيم خود ياري کند. شما با استفاده از اين نرم افزار مي توانيد وظايف مربوط به پروژه هاي خود را تعريف کنيد تا هر کاربر وضعيت پيشرفت وظايف خود را ثبت کرده و از طريق کارتابل براي شما ارسال کند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

پیام بگذارید